Fra og med i år må alle enkeltpersonforetak levere skattemeldingen i nytt format. Enkeltpersonforetak med revisjonsplikt levere næringsspesifikasjonsdelen gjennom et regnskaps- eller årsoppgjørsprogram. Skattemeldingen kan leveres samtidig via systemet, eller i etterkant på skatteetaten.no.

For aksjeselskap gjelder kravet om å levere via system først fra regnskapsåret 2023, og kan for 2022 fortsatt enten levere manuelt via skatteetaten.no eller via et regnskaps- eller årsoppgjørsprogram.

Fristen for innlevering av skattemelding og årsregnskap er 31. mai for både enkeltpersonforetak og aksjeselskaper. Trenger en lengre tid, må det søkes om utsettelse.

For Ajour-brukere (både ENK og AS) som ikke kan eller ikke ønsker å levere manuelt, kan vi tilby en løsning via Uni Economy sin årsavslutningsmodul slik at skattemelding og årsregnskap leveres via system.

Dataoverføringen fra Ajour Office til Uni Economy foregår da enten ved opplasting av SAF-T filer for 2021 og 2022 eksportert fra Ajour Office (NB: versjon 4.3.73 eller senere), eller ved manuell innlegging av saldobalanse.

Selve Årsavslutningen i Uni Economy er laget som en veiviser (med sjekklister og avstemminger) som leder deg gjennom de nødvendige stegene og til slutt sender skattemeldingen og årsregnskapet elektronisk til Altinn. Det kreves selvsagt en viss regnskapsforståelse for å komme seg gjennom alle stegene på egenhånd:

Tjenesten koster kr 990,- eks mva. per virksomhet, support ikke inkludert, og kan bestilles via e-post til post@ajour.no. Vi oppretter da virksomheten i Uni Economy og sender deg en invitasjonslink via e-post slik at du kan logge deg inn. Vi sender også enkel veiledning som forklarer hvordan du overfører dataene dine fra Ajour Office.

Vi vil kunne yte årsavslutningssupport på telefon 908 30 512 via Teamviewer, men ikke etter 11. mai da support kun tilbys via e-post. Telefonsupporten blir fakturert med kr 1250,- eks mva. per påbegynt time.

PS: Om du vurderer overgang fra Ajour Office til et web-basert system, er dette også en ypperlig anledning til å teste Uni Economy som en mulighet. Gi oss beskjed om du er interessert i en permanent overgang til Uni Economy etter årsavslutningen, så sender vi priser og betingelser.

Ajour

Ajour

Vi hjelper småbedrifter å lykkes

Med Ajour Office klarer du både å drive firmaet, fakturere og føre regnskapet selv!

Har du spørsmål eller kommentarer? Send oss en melding her på siden, diskuter i Ajour Brukerforum eller spør vår regnskapsfører.