Skattemyndighetene har tidligere annonsert at skattemelding og årsregnskap 2021 for enkeltpersonforetak må leveres via et regnskaps- eller årsoppgjørssystem, men det viser seg nå at det også er åpnet for å kunne levere manuelt via skatteetaten.no.

For aksjeselskap gjelder kravet om å levere via system først fra regnskapsåret 2022, og kan for 2021 fortsatt levere manuelt via skatteetaten.no.

Fristen for innlevering av skattemelding og årsregnskap er 31. mai for både enkeltpersonforetak og aksjeselskaper. Trenger en lengre tid, må det søkes om utsettelse.

For Ajour-brukere (både ENK og AS) som ikke ønsker å levere manuelt, kan vi tilby en løsning via Uni Economy sin årsavslutningsmodul slik at skattemelding og årsregnskap leveres via system.

Dataoverføringen fra Ajour Office til Uni Economy foregår da ved opplasting av SAF-T filer for 2020 og 2021 eksportert fra Ajour Office (NB: versjon 4.3.73 eller senere).

Selve Årsavslutningen i Uni Economy er laget som en veiviser (med sjekklister og avstemminger) som leder deg gjennom de nødvendige stegene og til slutt sender skattemeldingen og årsregnskapet elektronisk til Altinn. Det kreves selvsagt en viss regnskapsforståelse for å komme seg gjennom alle stegene på egenhånd:

Tjenesten koster kr 990,- eks mva. per virksomhet, support ikke inkludert, og kan bestilles per e-post til post@ajour.no. Vi oppretter da virksomheten i Uni Economy og sender deg en invitasjonslink per e-post slik at du kan logge deg inn. Vi har utarbeidet en enkel veiledning med oversikt over hvordan du henter inn SAF-T filene m.v.

Vi vil kunne yte årsavslutningssupport på telefon 908 30 512 via Teamviewer, men ikke etter 12. mai da support kun tilbys via e-post. Telefonsupporten blir fakturert med kr 1050 eks mva. per påbegynt time.

 

PS: Om du vurderer overgang fra Ajour Office til et web-basert system, er dette også en ypperlig anledning til å teste Uni Economy som en mulighet. Gi oss beskjed om du er interessert i en permanent overgang til Uni Economy etter årsavslutningen, så sender vi priser og betingelser.

Ajour

Ajour

Vi hjelper småbedrifter å lykkes

Med Ajour Office klarer du både å drive firmaet, fakturere og føre regnskapet selv!

Har du spørsmål eller kommentarer? Send oss en melding her på siden, diskuter i Ajour Brukerforum eller spør vår regnskapsfører.